Udruge urudžbirale 1327 primjedbi i prijedloga na GUP Grada Zagreba

Udruge urudžbirale 1327 primjedbi i prijedloga na GUP Grada Zagreba

Patrik Macek/PIXSELL

Udruga građana Siget urudžbirala je u Gradskoj upravi 1327 potpisanih primjedbi i prijedloga na Generalni urbanistički plan (GUP) Grada Zagreba, koje su članovi raznih inicijativa i udruga prikupili u sklopu ponovljene javne rasprave o izmjenama GUP-a koja traje do 14. kolovoza.

Potpisane primjedbe i prijedlozi prikupljani su u četiri dana na području Sigeta i na Hipodromu, kazala je predsjednica Udruge građana Siget Gordana Pasanec.

Pozvala je zainteresirane građane da, ukoliko to još nisu stigli, dođu potpisati primjedbe koje su radili stručnjaci udruga Pravo na Grad i Zelene akcije, i to još danas na Trešnjevci između Selske i livade Grbavice od 18 do 20 sati.

Pasanec je izrazila veliko zadovoljstvo odazivom građana. -Ovakva sloga građana, inicijativa, udruga, struke nije nikada bila, ovo je prvi put. Zagreb se probudio i sad će oni vidjeti što je Zagreb-, poručila je. Gradonačelnika Milana Bandića prozvala je da ne sluša glas građana ni struke, istaknuvši da bi mu -ovo sad ipak trebalo biti važno-.

-Ljeto je, termin kada su oni računali da će to proći samo tako, da se ljudi neće odazivati. Zbog toga smo još više ponosni što je odaziv takav. Bez obzira što su godišnji i nema ljudi, oni na različite načine nalaze sredstva da dođu do tih primjedbi i da one budu poslane, bilo poštom bilo da dođu do nas i to ispune. Ovog puta su građani pokazali da im je stvarno svega dosta i mislim da bi nas trebao poslušati, i nas i struku-, naglasila je. Ne uspijemo li srušiti GUP idemo na referendum za smjenu Bandića.