Ugovor daje šansu da se nakon traume djeci sačuvaju zdravi zubi

Ugovor  daje šansu da se nakon traume djeci sačuvaju zdravi  zubi

Robert Anic/PIXSELL

Na Stomatološkoj poliklinici, u nazočnosti ministra zdravstva Milana Kujunđića i gradonačelnika Milana Bandića Sporazum o poslovnoj suradnji danas su potpisali ravnateljica Stomatološke poliklinike Petra Nola Fuchs i ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić .

Potpisivanjem ugovora između Stomatološke poliklinike i Klinike za dječje bolesti zdravstvo našega grada kao i šira okolica bogatiji su za još jedan nadstandard. Kako to izgleda u praksi objasnila je ravnateljica Stomatoliške poliklinike Petra Nola Fuchs
-Svako dijete koje padne, koje se ozlijedi, koje završi u klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ili negdje drugdje imati će priliku doći u Stomatološku polikliniku na tretman. I to od ponedjeljka do petka od 7 do 21 sat. Na taj naćin će se dentalna trauma riješiti unutar pola sata s glavnim ciljem da se izbijeni trajni zubi spase-

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić naglašavajući da je ovo prirodan nastavak uspješne suradnje dva centra izvrsnosti, koja se u praksi sve više događa.

Pravovremenom reakcijom kod djece kada dožive traumu u kojoj stradavaju zubi, to se nagrađuje u njihovom budućem životu kada s time nemaju problema. Cilj je spasiti i sačuvati zub u njegovoj funkcijonalnoj i estetskoj domeni.