Uhićeno troje napadača s Jordanovca, za četvrtim se traga

Uhićeno troje napadača s Jordanovca, za četvrtim se traga

Marko Prpic/PIXSELL

Nakon jučerašnjeg napada na liječnike i medicinsko osoblje na Jordanovcu policija je izvijestila da je provela kriminalističko istraživanje nad četvero hrvatskih državljana. Riječ je o 26-godišnjaku, jednom maloljetniku, te dvije ženske osobe starosti 49 i 25 godina.

Osnovano se sumnja u počinjenje tri kaznena djela prijetnji na štetu četiri zdravstvena djelatnika bolnice na Jordanovcu i jednog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari na štetu spomenute zdravstvene ustanove.

Naime, jučer su u prostoriji bolnice, nakon smrti teško bolesnog člana obitelji, 26-godišnjak i maloljetnik uništavajući inventar bolesničke sobe ujedno uputili i prijetnje smrću medicinskim djelatnicima. U svemu tome im se pridružila i 49-godišnjakinja koja je jednom liječniku zaprijetila bacanjem bombe, a ostalim medicinskim djelatnicima upućivala ozbiljne prijetnje po njihov život, dok je mlađa žena starosti 25 godina uz upućene prijetnje smrću medicinskim djelatnicama, s dijelom prethodno uništenog inventara bolnice, udarila jednog od liječnika.

Zbog izrečenih prijetnji, temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, pretražena je kuća u kojoj žive osumnjičeni, pri čemu nisu pronađena minsko - eksplozivna sredstva kojima se prijetilo. Maloljetnik, te dvije ženske osobe, predani su danas pritvorskom nadzorniku uz podnesene kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Iz policijske Uprave zagrebačke ističu da se kriminalističko istraživanje nastavlja s ciljem pronalaska 26-godišnjaka.