Uhvaćen lažni policajac koji je naplaćivao 'prometne prekršaje'

Uhvaćen lažni policajac koji je naplaćivao 'prometne prekršaje'

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zagrebačka policija uhvatila je 45-godišnjeg lažnog policajca koji je zaustavljao vozače i pokušavao im naplatiti kazne za izmišljene prometne prekršaje, što mu je u jednom slučaju i uspjelo. 'Operirao' je u okolici West Gatea.

Osumnjičen je da je krajem siječnja na području Zaprešića zaustavio 56-godišnjakinju koja se sa 40-godišnjom suvozačicom kretala od trgovačkog centra u Jablanovcu prema Zagrebu. 45-godišnji prevarant im je iz teretnog automobila Peugeot Partner signalizirao rukama da zaustave svoj automobil, pokazujući im predmet nalik službenoj znački. Potom je došao do prozora vozačice i lažno se predstavio kao policijski službenik, pokušavajući naplatiti kaznu za nepostojeći prometni prekršaj. No, vozačica mu je odbila dati novac, zahtijevajući da se ponovno predstavi i pokaže službenu značku pa je on odustao i otišao.

Osam dana kasnije uspio je naplatiti novčanu kaznu 35-godišnjakinji koja se od trgovačkog centra u Jablanovcu vozila prema mjestu Pojatno. Taj put je vozeći automobil VW Passat pretekao oštećenu i signalizirao joj da se zaustavi uz upaljena sva četiri pokazivača smjera. Nakon što joj je zatražio dokumente sjeo je na suvozačevo mjesto i nabrajajući navodne prometne prekršaje naplatio joj novčanu kaznu.

Policija savjetuje žrtve da takva nedjela, ali i pokušaje odmah prijave na 192, napominjući kako prevaranti igraju na "kartu" osjećaja nevjerice kod žrtve pa čak i srama.