"Umjesto ispod HNK-a, potrebno je sagraditi garažu u Klaićevoj"

"Umjesto ispod HNK-a, potrebno je sagraditi garažu u Klaićevoj"

Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon što su prije 15-ak dana istaknuli problem s obnovom fasada, iz gradskog SDP-a ovaj su put upozorili na problem parkiranja u Klaićevoj. Naime, usprkos gotovom projektu, nije izgrađena garaža preko puta Dječje bolnice pa iz SDP-a traže da se to napravi.

"Svaki tjedan ogranak jedan" akcija je gradskog SDP-a kojom upozoravaju na probleme u kvartovima našeg grada. Nedavno su se na Zrinjevcu osvrnuli na obnovu fasada, dok su danas govorili o problemu parkiranja u Klaićevoj. Ističu da tamo nedostaje parkirnih mjesta, posebno za potrebe Dječje bolnice, zbog čega se većina roditelja riskirajući sudar protuzakonito parkira ispred ulaska u bolnicu.

- Prije 13, 14 godina čak datiraju plan i projekt, vađena je i više puta građevinska i lokacijska dozvola za izradu garaža ispod srednjoškolskog igrališta. Partner se, navodno povukao prije nekoliko godina i sve je propalo - rekao je predsjednik Mjesne organizacije SDP-a "Donji grad", Petar Paradžik

Zato iz zagrebačkog SDP-a žele da se projekt ostvari i to uz pomoć sredstava Europske unije, govori prvi čovjek gradskog SDP-a, Gordan Maras - Mi imamo mogućnost za projekte ovakvog tipa; za projekte žičare; za projekte mostova, prometa; uzimati iz Europske unije desetke i stonine milijuna eura. To Zagreb ne radi, dijelom zbog nesposobnosti, a dijelom zbog toga što je vrlo teško onda raditi najskuplju žičaru na svijetu kao što je mi imamo u gradu Zagrebu, ukoliko se to financira sredstvima Europske unije. 

SDP-ovci zaključuju da se problem u Klaićevoj mora riješiti, ali ne na način da se izgradi garaža ispod HNK-a.