Uređujemo park na Trešnjevačkom trgu

Uređujemo park na Trešnjevačkom trgu Uređujemo park na Trešnjevačkom trgu

Romeo Ibrišević/Svi na zeleno

Na inicijativu projekta "Svi na zeleno" kojeg zajednički provode Radio Sljeme i udruga 'Zelene stope' poznatog fotografa Romea Ibriševića započelo je uređenje starog parka na Trešnjevačkom trgu u neposrednoj blizini tržnice. Nekoliko stotina tisuća kuna vrijedna obnova uključuje novo dječje igralište s antistresnom podlogom, dvadesetak novih klupa, koševe za smeće, ogradu oko parka kako bi se učinio sigurnijim, dva novouređena ulaza kojima se spaja sjeverni i južni dio Nove ceste, nove rasvjetne stupove i uređenje hortikulture.

Naš novinar Ivan Hlupić otvorio je radove u parku zajedno s direktorom 'Zrinjevca', partnera u projektu "Svi na zeleno". Obnova parka trajat će mjesec dana a svečano otvorenje planiramo za 20. lipnja kada i završava naš tromjesečni projekt u kojem Zagrepčane želimo upozoriti na važnost očuvanja okoliša, podsjetiti na ispravne načine postupanja s otpadom, ali i ostaviti za sobom javnokorisna postignuća poput ovog. Parku spremamo i novo ime budući da trenutno samostalno nema ime, već je dio cjeline Trešnjevačkog trga - jednog od najprije oformljenih trešnjevačkih trgova. Park je uređen tridesetih godina prošlog stoljeća i desetljećima je bio centralno mjesto Trešnjevke, ponajviše zbog tržnice koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Radio Sljeme nada se da će novi sjaj vratiti i djecu u park koja će se moći igrati na sigurnim spravama, a oni nešto stariji uživat će u novim stazama, cvijeću i debeloj hladovini koja je oduvijek krasila ovaj pomalo zaboravljeni trešnjevački biser.