Uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za pomoćnike u nastavi

Uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za pomoćnike u nastavi Uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za pomoćnike u nastavi
Foto: HRT Radio Sljeme Foto: HRT Radio Sljeme
Foto: HRT Radio Sljeme Foto: HRT Radio Sljeme

Foto: HRT Radio Sljeme

Učenici s teškoćama u razvoju sljedeće će četiri godine imati osiguranu pomoć u nastavi. Uručenjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je pomoćnike u nastavi za velik broj osnovnih i srednjih škola.

Predstavnicima područne-lokalne samouprave ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika uručila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Ukupna vrijednost ovog projekta veća je od 470 milijuna kuna, od čega više od 360 milijuna kuna čine bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda, a ostalo su osigurali gradovi i županije, odnosno sami osnivači.

Čestitam svim onima koji su se prijavili i dobili sredstva. Koristit će oko 3 tisuće učenika svake godine ta sredstva, oko 2 600 pomoćnika u nastavi i oko 725 odgojno-obrazovnih ustanova, kazala je ministrica Divjak.

Sredstva su osigurana za one jedinice lokalne i područne samouprave koje su se prijavile za projekt. Među njima je i Grad Zagreb koji će osigurati 175 pomoćnika u nastavi u 36 odgojno-obrazovnih ustanova. U ime Grada ugovor je potpisao gradonačelnik Milan Bandić.

Grad Zagreb dobio je 20 milijuna kuna za pomoćnike u nastavi i stručne komunikacijske posrednike koji će biti pomoć za 280 učenika.

Dodjelom ugovora osigurani su pomoćnici u nastavi za 2 tisuće i 648 učenika u 727 osnovnih i srednjih škola.