Uskoro javna rasprava o GUP-u

Uskoro javna rasprava o GUP-u

Slavko Midzor/PIXSELL

Izmjene i dopune GUP-a trebale su biti dovršene do kraja 2014., ali je došlo oko 7 000 primjedbi. Uskoro će početi javna rasprava o tome, a o GUP-u bi se trebalo raspravljati na sjednici Gradske skupštine u srpnju, rekla je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek.

Prva u nizu od deset tribina o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana, večeras će se u 18 sati održati u Mjesnom odboru Staro Trnje. Tribinom, na kojoj će sudjelovati predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor, želi se upozoriti da Gradska uprava ne funkcionira, te da je došlo do zastoja u izmjenama i dopunama GUP-a i da se mora nešto hitno hitno učiniti.


Gradska uprava funkcionira, istaknula je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek. Dodala je kako je namjera bila da izmjene i dopune GUP-a budu dovršene do kraja prošle godine, ali je došlo oko 7 tisuća primjedbi na njih. "No ono što mogu reći je da je do kraja veljače Zavod za prostorno uređenje obradio sve primjedbe i uskoro će krenuti i javna rasprava. Ona mora trajati 15 dana, a građani će imati priliku vidjeti što je od primjedbi usvojeno, te ono što nije usvojeno i dati nove primjedbe. Naša je namjera da ta točka bude na dnevnom redu na skupštinskoj sjednici u srpnju."