Uspješno smo čistili Medvednicu

Uspješno smo čistili Medvednicu Uspješno smo čistili Medvednicu
Naš narančasti Fićo, FOTO: Romeo Ibrišević Naš narančasti Fićo, FOTO: Romeo Ibrišević
Gradonačelnik sa sudionicima akcije, FOTO: Romeo Ibrišević Gradonačelnik sa sudionicima akcije, FOTO: Romeo Ibrišević
Planinarke s nama u akciji, FOTO: Romeo Ibrišević Planinarke s nama u akciji, FOTO: Romeo Ibrišević
Gradonačelnik Milan Bandić i novinar Ivan Hlupić, FOTO: Romeo Ibrišević Gradonačelnik Milan Bandić i novinar Ivan Hlupić, FOTO: Romeo Ibrišević

Romeo Ibrišević

Uspješno je završena prva velika akcija čišćenja okoliša u sklopu projekta Svi na zeleno koja je danas održana na vrhu Medvednice u organizaciji Radio Sljemena i udruge Zelene stope. Brojni planinari i ljubitelji prirode odazvali su se pozivu i vrijedno očistili otpatke iz šume. Bilo je tu od papirnatih maramica i razne ambalaže do automobilskih guma i drugog otpada za kojeg je gotovo nevjerojatno da se našao usred zaštićenog parka prirode.

Vrhunac akcije bilo je izvlačenje jedne od posljednjih olupina iz medvedničke šume,  narančastog 'Fiće' kojeg su zajednički izvukli zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, poznati fotograf s desetogodišnjim iskustvom izvlačenja olupina diljem Hrvatske Romeo Ibrišević, te novinar Radio Sljemena Ivan Hlupić. Olupina će biti izložena na ovogodišnjoj izložbi cvijeća 'Floraart' na Bundeku, a projekt 'Svi na zeleno' nastavlja se do sredine lipnja različitim aktivnostima u cilju podizanja ekološke svijesti građana.