Uz pomoć Radija Sljeme stanovnici dobili osnovne komunalije

Uz pomoć Radija Sljeme stanovnici dobili osnovne komunalije

Foto: Siniša Kosić

Nakon više od 20 godina stanovnici "Male Bosne", naselja u Sesvetama, dobili su osnovne komunalije. U tome im je pomogla i naša emisija "Moj firtl" u kojoj su se sredinom travnja tamošnji mještani požalili na svoju situaciju.

Rekonstruirane su i asfaltirane 4 ulice u naselju za što je izdvojeno 5 milijuna i 200 tisuća kuna - Ulica je jako dobro napravljena. Mi smo prezadovoljni. Kvart je postao još ljepši - ispričao je stanovnik Marinko Radić

Stanovnici su se javno pobunili kada su saznali da NK Sesvete dobiva novu umjetni travu, a njima se nisu još riješili osnovni životni uvjeti. Iz Grada su najavili da će trava biti postavljena kada završe radovi u "Maloj Bosni".

Nogometni klub Sesvete, stoga, sada dobiva umjetnu travu što će stajati 2 milijuna kuna - Ova je umjetna trava postavljena prije 11 godina. Na njoj nogomet igra 19 kategorija, 560 registrirane djece i ona više ne zadovoljava uvjete za natjecanje u nacionalnim ligama. Radi ispunjavanja uvjeta ovu travu treba zamijeniti - istaknuo je predsjednik kluba, Pero Karatović.

Sesvetska Kučilovina dobila je pak novu zgradu u kojoj će biti smješten Mjesni odbor i Dobrovoljno vatrogasno društvo. Radovi na gotovo 330 četvornih metara zgrade stajali u oko 3 milijuna kuna, a trajali su nešto više od godinu dana. Prostorom su najviše zadovoljni vatrogasci, njih oko 150, rekao je predsjednik DVD-a Željko Blažinović - Mogu reći da smo presretni, ne samo mi, nego i ostalih 5 mjesnih odbora s kojima od kuda imamo članove DVD-a što znači da ovdje gravitira gotovo 3 000 ljudi - zaključio je Blažinović.

Emisiju "Moj firtl" o "Maloj Bosni" poslušajte ovdje.