Vatrene čekamo uz Moju Domovinu i tisuće crveno-bijelih balona

Vatrene čekamo uz Moju Domovinu i tisuće crveno-bijelih balona

Photo: Filip Kos/PIXSELL

U Zagrebu danas veliko slavlje - doček Vatrenih. U programima HRT-a pratit ćemo njihov dolazak. O prolasku od zračne luke do glavnoga trga - izvještavat će naši brojni reporteri. Vatrene će odlikovati predsjednica Republike, a uz nju će biti i predsjednik Vlade te predsjednik Sabora.

U povodu dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskog nogometnog prvenstva iz Rusije, a čiji se dolazak u Zračnu luku Franjo Tuđman očekuje u 15 i 10.

Pozivaju se svi građani, navijači i ljubitelji nogometa da naše Vatrene dočekaju i glasnim navijanjem pozdrave na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke do Trga bana Josipa Jelačića na kojem je organiziran doček.

Do središta grada naši nogometni reprezentativci doći će otvorenim autobusom. Kretat će se trasom: Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica   – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

S ciljem što lakše organizacije dolaska navijača na Trg bana Josipa Jelačića, za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkoga Velesajma (pored zgrade INE), a od 8.00 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji navijače prevoze do Glavnog kolodvora. 

Okupljanje navijača na središnjem gradskom trgu počelo je u jutarnjim satima. Vatrene će na Trgu dočekati Zaprešić Boysi, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice Moja domovina. U vrijeme izvođenja te pjesme u nebo će se pustiti i tisuće crveno-bijelih balona.

Prijašnja najava da će predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović na Pantovčaku danas uručiti odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske izborniku, igračima i članovima stručnog stožera reprezentacije te članovima delegacije Hrvatskog nogometnog saveza, odgađa se do daljnjeg. 

 

Spektakularan doček u cijelosti prenosimo i u našem programu.