Velesajam će postati kongresni centar 21. stoljeća?

Velesajam će postati kongresni centar 21. stoljeća?

Jurica Galoić/PIXSELL

Održana je javna tribina "Razvoj područja Zagrebačkog velesajma" koju je organizirao Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada te Zagrebački velesajam, a sve u cilju da se definira dugoročna strategija razvoja tog gospodarskog simbola grada Zagreba.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić pozdravila je okupljene te je u uvodnom govoru naglasila da se nalazimo pred izazivima 21. stoljeća te da je potrebno raspraviti zajedno s stručnom javnošću i zainteresiranim građanima o pozicioniranju sajamske industrije u gradu;

"Danas ćemo raspraviti, stručno, kako pretvoriti Zagrebački velesajam u kongresni centar 21. stoljeća" 

Sanja Jerković iz Gradskog ureda za strategijsko planiranje naglasila je da je transformacija Zagrebačkog velesajma neophodna:

"Velesajam je indentificiran kao strateški gradski projekt koji ima tu transformacijsku snagu koja će moći promijeniti i samo naličje Novog Zagreba."

Neke aktivnosti će se zadržati, neke nove će se dodati, sada trebamo pametno kalibrirati njihove odnose. Danas imamo za cilj postaviti zdrave temelje kako bi još ove godine mogli raspisati natječaj za urbanističko rješenje, zaključila je Sanja Jerković.