Vila na Lošinju nepravedno oduzeta ZET-u i dana Zagrebačkom holdingu?

Vila na Lošinju nepravedno oduzeta ZET-u i dana Zagrebačkom holdingu?

Žarko Bašić/PIXSELL

Gradski zastupnik stranke "Naprijed Hrvatska" Renato Petek upozorio je na zanimljiv popis nekretnina koje su se našle na ponovno aktualiziranom pozivu Zagrebačkog holdinga za iskazivanje interesa za komercijalizacijom gradske imovine iz portfelja društva.

Tu je i vila Milda na Lošinju, objekt na atraktivnoj lokaciji kojeg su vlastitim sredstvima izgradili djelatnici ZET-a i godinama ga koristili kao ljetovalište. Petek ističe da se tu ne poštuje javni interes. 

ZET je s početkom ove godine izašao iz Holdinga odlukom većine u Gradskoj skupštini i tada mu nije vraćena ta imovina s kojom je ulazio u Holding - jedno je odmaralište na Velom Lošinju, druga je trasa Samoborčeka, koji nisu vraćeni u ovoj prigodi. Stoga je to na neki način interes ja vjerujem i moj, a i građana što će se točno dešavati, a posebice ističem interes djelatnika ZET-a, zaključio je Petek.       

A pojedini sindikati u Holdingu, pa tako i Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a smatraju kako im u tome da ostvare svoj interes u vezi sa spomenutom nekretninom mogu pomoći odvjetnici, a Petekovu intervenciju smatraju ubiranjem političkih bodova.  

U međuvremenu Holding je priopćio da ima vlasničku samostalnost u raspolaganju nekretninom u Velom Lošinju te da njezin vlasnik nije ZET, kako to ovih dana provlače pojedini sindikati.