Virtualno kazalište dolazi kod vas doma

Virtualno kazalište dolazi kod vas doma

Virtualna dostupnost kazališta je vijest koju su brojni rado dočekali. Uz preporuke za smanjeno kretanje, kazalištarci su se počeli brinuti o kulturnim apetitima publike. Kazalište Mala scena odlučilo je svojoj publici ponuditi virtualno kazalište.

Bračni par i kazališni partneri Vitomira Lončar i Ivica Šimić spletom okolnosti našli su se u Hrvatskoj dok čekaju povratak u Kinu, u koju ne smiju jer su u izolaciji - Predajem na "Euroasian University" gdje već skoro 3 tjedna držim nastavu, i to online. Ja sam u Hrvatskoj, oni u Kini, ali mojih 55 studenata uspješno savladava naše kolegije - pohvalila je Vitomira vrijedne kineske studente i uporabu tehnologije u dobre svrhe.

Osnivačica Kazališta Mala scena Vitomira je tako došla na ideju kazališta u koje ne morate dolaziti, tj. virtualno kazalište - stalno smo u kontaktu s našim kineskim prijateljima. To je narod koji vjeruje u savjet i upute. Što je vođa rekao, oni se toga drže i zato se uspješno bore s ovim virusom. Postojala je manija kupovine, ali kad su vidjeli da su dućani kupili više robe, smirili su se i počeli kupovati normalne zalihe hrane - podijelila je Vitomira Lončar.

Ulaznice su dostupne na web stranici, Facebook i instagram profilu kazališta Mala scena, a cijena je 35 kuna. Ideju će realizirati glumica Buga Marija Šimić koja već u subotu, 14.3., glumi u "Priči o oblaku" - već su tri mame iz Krapine kupile ulaznice za ovu predstavu i javile kako će gledati s mališanima. Veseli nas da stižemo i u Krapinu - rekla je Buga.

 

Virtualno kazalište nema granica, štoviše - ono stiže u Vaš dom.