Vodoopskrba i odvodnja ima rješenje za poplave podvožnjaka Škorpikove?

Vodoopskrba i odvodnja ima rješenje za poplave podvožnjaka Škorpikove?

Petar Glebov/PIXSELL

Višegodišnjem problemu zapadnog dijela grada, u kojem nakon svake kiše poplavi podvožnjak Škorpikova - Aleja Bologna, trebao bi barem privremeno doći kraj. Naime, Vodoopskrba i odvodnja pronašla je alternativu kojim će pokušat riješiti velike poplave.

Velika količina vode na području podvožnjaka Škorpikove, rak rana je zapadnog dijela grada. Nakon svake jače kiše vodu su do sada ispumpavali, u većini slučajeva, vatrogasci. Zato će Vodoopskrba i odvodnja ovo ljeto pokušati preduhitrit nove kiše i stati na kraj poplavama. U Huzjanovoj ulici postavit će se tlačni vod koji bi iz crpne stanice dizao višak vode iz budućeg kolektora u Ulici Dubravica. Grad je lani u listopadu pribavio idejni projekt za crpnu stanicu s tlačnim vodom iz podvožnjaka Škorpikove do Huzjanove ulice.

Prvo alternativno rješenje za rješavanje potpaljanja podvožnjaka je povećanje samog kolektora prema Samoborskoj što ćemo ovo ljeto, u narednih dva mjeseca, u operaciji s Gradom i uredom za prostorno uređenje izvesti, rekao je tehnički direktor Vodoopskrbe i odvodnje, Marin Galiot.

Ako ovaj zahvat ne bude dovoljan, Galio ima i dugoročno rješenje - izgradnju pete etape koja se nalazi paralelno sa alejom Bolonjom, sjeverno od Huzjanove, u kojoj bi se kroz cementaru Podsused presjekao dotok vode do podvožnjaka Škorpikove, odnosno njegove glavne prometnice. Je li Grad dobro doskočio problemu s kojim do sada nije znao, vidjet ćemo kada padne prva jača kiša.