Vojna bolnica postaje glazbeno učilište

Vojna bolnica postaje glazbeno učilište

Goran Jakus/PIXSELL

Vojna bolnica u Vlaškoj bit će prenamijenjena za potrebe Glazbenog učilišta Elly Bašić. U sklopu rekonstrukcije napravit će se tri dvorane, devet učionica, 33 vježbaonice te multimedijalna knjižnica, prostori za administraciju i prateći prostori koji će biti prilagođeni osobama s invaliditetom.

Radovi su vrijedni 30 milijuna kuna s PDV-om, a dio iznosa trebala bi financirati Europska unija.

Za više od 800 učenika glazbenog učilišta nastava će se poboljšati, kaže ravnateljica, Mirela Buchberger Karlo, Projekt je napravljen prema potrebama glazbenog učilišta. Trenutno radimo na pet lokacija što je organizacijski gotovo nemoguće kvalitetno popratiti, stoga ovaj novi prostor će još donijeti i na kvaliteti, na zadovoljstvo naših učenika i njihovih roditelja.

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je i nove projekte na toj lokaciji, Drago mi je da u ovom prostoru devastirane vojne bolnice u Vlaškoj su počeli radovi da napravimo školu Elly Bašić. Projektiramo i zgradu, preko puta u dvorištu, za glazbenu školu Pavla Markovca, a iz toga ćemo napraviti novu zgradu za XVIII. gimnaziju. Iduće godine ćemo otvoriti Elly Bašić, godine 2019. na 2020. školu Pavla Markovca, a 2020. na 2021. godinu, gimnaziju.

Natječaji na izgradnju gimnazije i uređenje prostora za glazbeni školu još trebaju biti raspisani.