Vuković gradsku vlast prozvao zbog nekompetentnosti

Vuković gradsku vlast prozvao zbog nekompetentnosti

Borna Filić/PIXSELL

Razriješeni šef Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković u opširnom pismu Indexu iznio je svoju stranu priče koja danima trese kuloare gradske politike. Nove članove Uprave i gradsku vlast proziva zbog nekompetentnosti i političke pristranosti.

Model upravljanja Holdingom i nesuradljivost bivših članova Uprave prema sadašnjima nije razlog razriješenja mene i Ante Samodola od strane nove vlasti, stoji u pismu razriješenog šefa Nikole Vukovića. Kaže da je jedini dokument o oporavku i razvoju Holdinga napisao upravo on i da su ga iz stranke Možemo tijekom predizborne kampanje bespogovorno prihvatili, a sada ga osporavaju. Oni pak, kaže, nemaju svoj model - Njihov model upravljanja je suprotan, primjenjuje se izigravanje zakona gdje god nisu primjereni njihovim predrasudama i skrivenim interesima, ponovo se uvodi političko kadroviranje i politički diktati u poslovanje, a sve u interesu tajnih sponzora i interesnih skupina, te se još pritom treniraju igre moći.

A zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet ponovlja isto što i njegovi suradnici, da s Vukovićem i Samodolom nisu mogli naći zajednički jezik - Meni je jako žao da to izlazi van na takav način jer mislim da su Nikola Vuković i Ante Samodol izvrsni poslovni ljudi, izvrsni biznismeni koji jako dobro znaju svoj posao. Nismo se mogli dokraja usuglasiti oko načina na koji se stvari trebaju odvijati, odnosno oko možda bolje i jasnije suradnje, komunikacije oko odluka koje se donose.

Vukovićevo pismo komentirao je i prvi čovjek gradskog HDZ-a, Mislav Herman - Ovo bi bilo smiješno da nije toliko zabrinjavajuće. Meni je žao, ovoliki broj Zagrepčanki i Zagrepčana koji su poklonili ovako veliko povjerenje platformi koja ne zna kako voditi grad Zagreb.

Herman ističe da gradska oporba prikuplja potpise za sazivanje tematske sjednice Gradske skupštine o stanju u Holdingu - Ono će biti gotovo danas, najkasnije sutra. Mi ćemo predati taj zahtjev.

Da je prikupljanje potpisa samo zabava za javnost, smatra neovisni gradski zastupnik Renato Petek - HDZ je pet godina bio kuhana nogica u loncu Milana Bandića. Do sada su podržavali sve, držali su lojtru za sve ove odluke i doveli nas, sve zajedno, u ovu nezavidnu situaciju - zaključio je Petek.