Za krađu iz Heinzlove osumnjičen policijski načelnik Željko Dolački!

Za krađu iz Heinzlove osumnjičen policijski načelnik Željko Dolački!

Žarko Basić/PIXSELL

Dolačkog policija tereti da je uzeo i zadržao dva kilograma zlata i 280 tisuća eura privremeno oduzete tijekom kriminalističkih istraživanja i potom to lažno prikazao kao provalu, objavio je MUP na svojim internetskim stranicama navodeći samo dob osumnjičenika.

Bivši policijski načelnik bit će predan pritvorskom nadzorniku, a zbog zloporabe položaja i ovlasti protiv njega će biti podnesena i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Policija navodi da su Dolačkom bili dostupni ti predmeti i da je njihovim uzimanjem i zadržavanjem sebi pribavio "znatnu imovinsku korist".

Zbog krađe iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije sa svojih su dužnosti odstupili ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih dužnosnika, dok je s dužnosti udaljen zagrebački načelnik organiziranog kriminaliteta Željko Dolački u čijem se uredu nalazio provaljeni sef.

Nakon krađe dva kilograma zlata i 280 tisuća eura iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije, pokrenuta je akcija razbijanja međunarodonog lanca pranja novca. Pokazalo je da su novac i zlato pohranjeni u policijskom sefu pripadali dvojici osumnjičenih pripadnika krijumčarskog lanca.