Za rođendan Botaničkom - Hrvatska pošta izdala prvu mirisnu marku

Za rođendan Botaničkom - Hrvatska pošta izdala prvu mirisnu marku

foto: hirc.botanic.hr/vrt/hrv/

U povodu 125. obljetnice zelene oaze u središtu grada, Botaničkoga vrta, Hrvatska je pošta jutros u optjecaj pustila prigodnu poštansku marku te poštanski blok. Kao zanimljivost ističemo da Blok ima poseban dodatak - miris cvijeća nanesen rijetkom metodom.

Marka ima nominalnu vrijednost od 11 kuna. Autorica bloka i marke zagrebačka je dizajnerica Ivona Đogić Đurić. Točno u podne marka će biti i predstavljena upravo u prostoru vrta, točnije ispred tamošnjeg Izložbenog paviljona. Naklada iznosi 30 tisuća primjeraka, a Hrvatska je pošta, pored nabrojanog, izdala i prigodnu omotnicu prvoga dana.

Botanički vrt, dodajmo svoja je vrata posjetiteljima otvorio još krajem prošloga tjedna. Posjetiti ga možete radnim danom i vikenndom od 9.00. do 19.00. sati. Isključivo ponedjeljkom i utorkom vrt je otvoren od 9.00. do 14.30. U povodu rođendana Vrta zamišljena su brojna događanja. Tako primjerice: Tjedan botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske, različite botaničke radionice te brojne stručne skupove. Više o svemu moguće je pronaći na internetskim stranicama vrta - hirc.botanic.hr