Za ukidanje Zagreb Indoorsa Bandić okrivio Švaljek

Za ukidanje Zagreb Indoorsa Bandić okrivio Švaljek

Marko Lukunic/PIXSELL

Bivša zamjenica, sudeći prema gradonačelnikovim riječima, nije uvrstila sredstva za Zagreb Indoors u proračun za 2015. godinu pa je turniru koji je zadnjih nekoliko godina muku mučio s financijama tako zapečaćena sudbina. ATP je ovih dana domaćinstvo u 'zagrebačkom tjednu' dodijelio Sofiji.

"Zamjenica koju sam ovlastio da me mijenja šest mjeseci dok sam bio odsutan nije u proračun za 2015. uvrstila sredstva za Zagreb Indoors i nažalost Zagreb Indoors otišao u Sofiju", izjavio je Milan Bandić.

Zagrebački gradonačelnik ni u jednom medijskom istupu vezanom za velike sportske događaje u Zagrebu nije propuštao naglasiti kako će se teniski turnir Zagreb Indoors, atletski miting "Hanžekovićev memorijal" i skijaške utrke za trofej "Snježna kraljica", održavati dok god je on na čelu grada.

"Rekao sam, da, ali što sad mogu? Ne mogu pomoći, ne mogu retrogradno donositi proračun, kad ja nisam bio tu. Kamo sreće da samo to nije uvršteno u proračun. Ali, ostaje nam Snježna kraljica, ostaje nam Hanžekovićev memorijal, ostaje nam Zagrebački maraton u nedjelju. Nažalost, to nije više moguće promijeniti", izjavio je Bandić. Dodao je da je Grad Zagreb u troškovima tog turnira sudjelovao negdje s 35 posto, a da su ostalo pokrivali sponzori.

Zagreb bi se mogao načekati prije no što se ponovno nađe na svjetskoj teniskoj karti.