Za veću ravnopravnost žena u poslovnom svijetu

Za veću ravnopravnost žena u poslovnom svijetu

" Neravnopravnost ne smije ostati poslovna tajna" naziv je kampanje koja se održala danas u okviru javnog događanja na Trgu Petra Preradovića. Neravnopravnost spolova sve je češći problem u društvu, a poglavito u poslovnom okruženju.

Neravnopravnosti spolova u društvu svjedoči činjenica o sve težem zapošljavanju žena. Tako tvrde organizatori kampanje " Neravnopravnost ne smije ostati poslovna tajna". Zamjenica gradonačelnika Zagreba, Vesna Kusin ovom prilikom je istaknula kako cijeli problem oko neravnopravnosti spolova u društvu kreće iz obitelji. Roditelji bi svakako trebali usmjeravati mušku djecu da se odnose prema djevojčicama s poštovanjem, a djevojčice bi trebale raditi zadatke koji se inače smatraju muškima. Također, primjetila je kako problem neravnopravnosti žena ne potiču nužno muškarci, nego su uzrok i same žene.

One se trebaju odnositi bolje jedna prema drugoj te će tek tada to moći učiniti i muškarci. Helena Štimac Radin, vd ravnateljice vladinog ureda za ravnopravnost spolova tvrdi kako se sve veći problem neravnopravnosti spolova ogleda u poslovnom okruženju gdje se žene teže zapošljavaju, više rade od muškaraca te su za iste ili slične poslove manje plaćene od muškog dijela populacije.

Očigledno problem neravnopravnosti spolova postoji u svim sferama života, no najprisutniji je ipak u poslovnom kontekstu. Hoće li se taj problem riješiti ostaje nam vidjeti, no sigurno je da će na adekvatnija rješenja u budućnosti podsjećati ovakve i slične akcije.