Za vikend izvanredne linije prema Sljemenu

Za vikend izvanredne linije prema Sljemenu

Davor Puklavec/PIXSELL

ZET će i ove godine uvesti posebnu regulaciju prometa za prijevoz putnika na slalomske utrke Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy koje će se ovog vikenda održati na Medvednici. Skijaške utrke će utjecati i na vozni red linija 102, 233 i 140.

Kada tramvajem dođu do Mihaljevca navijače čekaju autobusi prema Sljemenu. Putnici će u autobuse ulaziti neovisno o mjestu iskrcaja, a na Sljemenu će se zaustavljati kod Doma željezničara te na Ženskom sedlu.

Za vrijeme održavanja ženske utrke u subotu autobusi će s Mihaljevca početi voziti od 10 sati, a zadnji polazak sa Sljemena je u 19 sati. U nedjelju, na muškoj utrci, prvi autobus prema Sljemenu bit će spreman od 9.30, dok se posljedni autobus vraća u 18.30 sati.


Ostale autobusne linije

Autobusi linije 102 (Britanski trg - Mihaljevac) u subotu i nedjelju, 5. i 6. siječnja, od 9.30 do 12 sati, ovisno o prometnoj situaciji u zoni izvanredne organizacije prijevoza na Mihaljevcu, vozit će skraćeno u polascima s Britanskog trga. Za početno-krajnje stajalište koristit će lokaciju Šestinski vijenac/Šestine (crkva). Polasci s Mihaljevca bit će na mjestu gdje je inače stajalište autobusne linije 233.


Autobusi linije 233 (Mihaljevac - Markuševec) u subotu i nedjelju će voziti redovnom trasom, ali prema novom voznom redu, dok linija 140 (Mihaljevac - Sljeme) neće uopće prometovati od 8.30 do 19 sati.