Zagreb će financirati obnovu Klaićeve

Zagreb će financirati obnovu Klaićeve

Marko Lukunic/PIXSELL

Bolesna djeca u Klaićevoj humanije uvjete čekaju već predugo. Podsjetimo, bilo je najavljeno da će rekonstrukcija Odjela hematoonkologije biti gotova do kraja 2013., no još nije ni započeta. Gradonačelnik obećava pomoć.

Iako se o klinici za dječje bolesti u Klaićevoj brine Ministarstvo zdravlja, Grad je i dalje spreman partnerski sudjelovati u poboljšavanju uvjeta rada i liječenja djece koja dolaze iz cijele Hrvatske. Naglasio je to gradonačelnik Milan Bandić i dodao: "To je naša obaveza, to je naš imperativ i to će biti tako dok ja budem gradonačelnik Grada Zagreba."

Poseban je problem nedostatak prostora za fizikalnu terapiju, a riječ je o 200 četvornih metara koji bi se trebali pronaći sljedećih dana, istaknula je to pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum i pojasnila "Potrebno je da bude što bliže bolnici, da bude prostor za parking i da bude u prizemlju, pa evo nekako naslućujemo i do sada smo se trudili iznać takav prostor."

Preostala dva problema koja se moraju rješavati idućih mjeseci su zamjena dotrajale klimatizacije i izgradnja prostora za dječju onkologiju, dodala je Šitum: "Koliko smo shvatili planira se nad jednom zgradom raditi nadogradnja unutar koje bi se onda omogućio puno komforniji prostor za boravak djece, njihovo liječenje i smještaj njihovih roditelja."

Nakon dogovora sanacijske uprave u Minstarstvu zdravlja i HZZO-a o cijeni, Zagreb je spreman pomoći financiranju nadogradnje onkološkog odjela to više što šezdeset posto liječene djece dolazi iz Zagreba.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Osman Kadić: "Mi nismo, što ponavljam sve ove godine, bili u mogućnosti izgraditi novu bolnicu, a on treba republici Hrvatskoj, ona treba našoj djeci. Klaićeva je brend htjeli mi to priznati ili ne."