Zagreb je domaćin Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu

Zagreb je domaćin Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu

www.medvescak.com

Prvenstvo u organizaciji Hrvatskog saveza hokeja na ledu počelo je sinoć - utakmicom Hrvatske i Velike Britanije u kojoj su hokejaši Hrvatske poraženi rezultatom 1-4. Idući protivnik nam je Ukrajna. Utakmica počinje večeras u 20.00h.

Hvatska reprezentacija borit će se za što bolji plasman na Svjetskom prvenstvu Divizije I Grupe B.
Na popisu pomlađene reprezentacije su: Mate Tomljenović, koji će čuvati vrata Hrvatske, a kao pričuvni vratar na popisu je Ivan Ružić.

U obrani će svoj doprinos dati Marko Tadić, bivši Medvjed Kenny MacAulay te članovi Medveščakove Dvadesetke Bruno Kegalj i Jan Smolec, ujedno najmlađi član kockastih.

U napadu su Luka Mikulić, Ivan Janković, Matija Miličić, Michael Glumac i Nathan Perkovich. Od bivših Medvjeda tu su David Brine, Marko Šakić, Mislav Blagus i Borna Rendulić te Luka Jarčov kao član Dvadesetke i drugi najmlađi reprezentativac.

Glavni menadžer momčadi Marko Antonio Belinić istaknuo je - Cilj nam je ostati u skupini. Prve dvije utakmice s Velikom Britanijom i Ukrajinom bit će teške jer se radi o kandidatima za medalju, no pokušat ćemo iznenaditi. Važno nam je da smo dobro odradili pripreme i da je atmosfera u reprezentaciji odlična.

I KHL Medveščak, navedeno je internetskim stranicama kluba, čestita svim svojim bivšim i sadašnjim igračima na ulasku u momčad te cijeloj reprezentaciji želi puno uspjeha.