"Zagreb ne može biti otok"

"Zagreb ne može biti otok"

Foto: HNS

O sutrašnjoj tematskoj sjednici Gradske skupštine vezanoj za gospodarenje otpadom, očitovao se i gradski HNS. Istaknuto je da gradonačelnik Bandić i njegova uprava sve rade stihijski i bez ikakvog plana. Ne postoje preduvjeti koji su morali biti spremni, od Plana gospodarenja otpadom i Strateške studije do Generalnog urbanističkog plana.

Napominju da se Grad Zagreb ponaša kao otok, odnosno da ima drugačiju politiku od državne i politike Europske unije. „Analiziranjem svakodnevnih činjenica dolazimo do zaključka da se Grad Zagreb kao glavni grad Hrvatske koji bi trebao biti pokretač razvoja zemlje ponaša kao otok za sebe, odvojen od politike Vlade i Europske unije“ istaknula je predsjednica gradskog odbora HNS-a Anka Mrak Taritaš.

Govoreći o budućem djelovanju HNS-a u Gradu Zagrebu, Mrak- Taritaš je istaknula kako HNS u Zagrebu želi biti građanska stranka, stranka kojoj su na prvom mjestu interesi građana. 

„Građani Zagreba imaju niz potreba koje nisu vidljive na prvi pogled. Te potrebe u prvom se redu odnose na infrastrukturu poput uvođenja vodoopskrbe, odvodnje te plina. Ne govorim o asfaltiranoj ulici nego govorim ono što se nalazi u toj ulici i što ta infrastruktura znači. Činjenicu da na Trnju svi ljudi nemaju vodovod i kanalizaciju u 2014. godini smatramo nedopustivom“ rekla je Mrak-Taritaš.