Zagreb po broju noćenja među tri top destinacije u Hrvatskoj

Zagreb po broju noćenja među tri top destinacije u Hrvatskoj

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Zagreb se s oko 1 milijun 100 tisuća noćenja u prvih šest mjeseci ove godine svrstao među top tri destinacije u Hrvatskoj po broju noćenja. Posjetilo ga je gotovo 611 tisuća turista ili 5 posto turista više nego u istom lanjskom razdoblju. Prvo i drugo mjesto drže Dubrovnik i Rovinj.

Strani turisti su uobičajeno i u Zagrebu u prvih šest mjeseci ove godine bili u većini - došlo ih je gotovo 503 tisuće ili 4 posto više, dok su sa 924,1 tisućom noćenja u plusu od 5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 
Iako u manjim brojkama, i domaći su turisti u Zagrebu upisali poraste - došlo ih je u šest mjeseci 7 posto više nego lani, a ostvarili su i još veći porast noćenja, od 10 posto. Pokazuju to pdaci zagrebačke turističke zajednice i HTZ-a. 
Posebno smo zadovoljni što je milijunto noćenje ove godine u Zagrebu ostvareno osam dana ranije nego lani, a i dalje očekujemo nastavak pozitivnih rezultata jer su pred nama ljetni mjeseci kada Zagreb bilježi najviše dolazaka i noćenja - izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, za HINU. Ispred Zagreba su po broju noćenja samo Dubrovnik i Rovinj. Najviše turista došlo je u Zagreb iz Koreje, SAD-a, Kine, Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, drugih azijskih zemalja te Bugarske i Velike Britanije.