"Zagreb zna i zaslužuje bolje!" poručuju građani zapadnog dijela

"Zagreb zna i zaslužuje bolje!" poručuju građani zapadnog dijela

fb Podsused

Nekoliko stotina građana okupljenih u kilometarskoj koloni duž aleje Bologne još jednom je iskazalo nezadovoljstvo Planom gospodarenja otpadom koji će se u četvrtak naći na dnevnom redu Skupštinske sjednice.

Zvukom truba podršku su okupljenim građanima, koji su u kilometarskoj koloni mirno držali natpise, iskazali i vozači na aleji. Porukama "Zagreb zna i zaslužuje bolje!", "Podsused za zdravu budućnost!", "Nećete nam trovat Zagreb!" "Za zapad.", "Zdravlje nije biznis" još su jednom poručili da ne žele da se na području Podsusedske cementare postavi drobilica građevnog otpada

Mi smo spremni ići sad do kraja. Gradonačelnik nas je nazvao "balvan revolucionarima" pa ćemo, ako treba, staviti i balvane na cestu, rekla je jedna.

Zalažem se za 21. stoljeće koji bi trebao na moderan način riješiti stoljetni problem, zaključila je druga. 

Žalosno je da narod treba ovako reagirati i ukazivati na greške vladajućih koje narod sam plaća, dodala je treća.

Uz peticiju od prikupljenih 7 i pol tisuća potpisa građana, ne samo Podsuseda nego cijelog zapadnog dijela grada, u bijelim majicama i sa zelenim maskama simbolično su izrazili nezadovoljstvo projektom da se smjesti postrojenje za obradu, prihvat i deponiranje građevnog otpada. Sve to Grad planira pod krinkom sanacije klizišta, rekla je jedna od okupljenih. Po riječima naših stručnjaka sanacija klizišta građevinskim otpadom je ekološki nedopustiva, upitna u izvedbi koliko će se klizište stabilizirati na taj način i puno skuplja.

Građani Podsuseda, Resnika i Brezovice najavili su i svoj dolazak pred Gradsku Skupštinu kako bi, uoči izglasavanja Plana gospodarenja otpadom, dočekali zastupnike i poručili da glasaju protiv.