"Zagrebačka biciklijada" kreće ove subote!

"Zagrebačka biciklijada" kreće ove subote!

HRT Radio Sljeme

Ove subote održat će se tradicionalna "Zagrebačka biciklijada" u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Prepuštovec. Sudionici devete po redu biciklijade krenut će u 11 sati s Trga bana Jelačića, a vožnju biciklima završit će u Prepuštovecu.

U biciklijadi svake godine sudjeluje između tisuću i dvije tisuće biciklista, a za sve natjecatelje na cilju će biti organiziran natjecateljsko - zabavni program. Uz bicikliranje, građani će moći sudjelovati i u brojnim igrama, a na cilju će ih dočekati i nagrade. 

Iz Kulturno umjetničkog društva Prepuštovec Ivan Kolenović rekao što sve sudionike biciklijade očekuje, a vožnji biciklima pridružit će se i gradonačelnik Milan Bandić.

- Kada se dođe na cilj ima jela, pila, društvenih igara, a nagrade su kao i svake godine, bicikli. Bicikli su jako lijepi, a dobivaju se i igračke i slično - rekao je Ivan Kolenović.

- Osam puta sam do sada vozio, vozit ću i ovaj puta. Pozivam naše sugrađane da nam se pridruže i da nam se odazovu u što većem broju - rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Uz brojne nagrade sudionici biciklijade moći će osvojiti i bicikle, njih čak deset.

Biciklijadi se može priključiti svatko, uvjet je samo ponijeti svoj bicikl i dobru volju. Sudionike će pratiti dva kombija te pokupiti one koji se umore pedalirati, a ukoliko nekome otkaže bicikl majstori će ga popraviti Prepuštovecu.