Zagrebačka županija bilježi pozitivne turističke rezultate

Zagrebačka županija bilježi pozitivne turističke rezultate

Robert Anic/PIXSELL

Broj turističkih noćenja u Zagrebačkoj županiji u odnosu na prošlu godinu porastao je za 17 posto, a veći je i broj dolazaka. Zagrebačku županiju, tradicionalno su najviše posjećivali gosti iz Njemačke, Nizozemske, Italije i Bosne i Hercegovine.

Laskavoj tituli najboljeg adventa u Europi pridružuju se i pozitivni turistički rezultati Zagrebačke županije koja bilježi porast turističkih noćenja. Od ukupnog broja noćenja, oko 103 tisuće ostvarili su inozemni gosti, a domaći 50 tisuća. Predsjednica turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić tvrdi kako je prošle godine bilo oko osamsto tisuća izletnika i to domaćih gostiju. To su gosti koje zapravo ne možete prebrojiti što znači da imamo puno veći broj dolazaka domaćih gostiju, ali nisu mjerljivi pa se to u ovim statističkim podacima ne vidi, objasnila je. 

Jedna od atraktivnijih ponuda Zagrebačke županije je ruralni prostor što su posebno iskoristili biciklisti. Uz postojeću lokalnu mrežu biciklističkih staza jačaju se i  biciklističke državne rute dodaje Rašperić. Zagrebačka županija je sada napravila operativni plan kojim povezuje Rebubliku Sloveniju sa Hrvatskom i pet susjednih županija, istaknula je. 

Osim prirodnih turističkih resursa, županija posjeduje i zdravstveni koji se može pronaći u Ivanić Gradu, a odnosi se na rijetko nalazište naftalana koji se uz onaj u Ivanić Gradu nalazi još samo u Azerbajdžanu, zaključila je Rašperić. 

Prostor zagrebačkog prstena posljednjih godina pozicionirao se kao izletnička destinacija gdje posjetitelji sve više nalaze mjesto za odmor u bogatoj ruralnoj, gastronomskoj i kulturnoj ponudi.