Zagrebačka županija na 55. sajmu AGRA

Zagrebačka županija na 55. sajmu AGRA Zagrebačka županija na 55. sajmu AGRA
Foto: HRT Radio Sljeme Foto: HRT Radio Sljeme
Foto: HRT Radio Sljeme Foto: HRT Radio Sljeme
Foto: HRT Radio Sljeme Foto: HRT Radio Sljeme
Foto: HRT Radio Sljeme Foto: HRT Radio Sljeme

Foto: HRT Radio Sljeme

Svoje autohtone prehrambene proizvode Zagrebačka županija izlaže na 55. međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrane AGRA. Sajam se održava u Gornjoj Radgoni u Sloveniji, a naša se županija predstavlja sa sloganom "Zagrebačka županija, vaš pouzdan partner".

Na jubilarnom 55. sajmu AGRA svoje proizvode predstavlja i nekoliko odabranih proizvođača iz naše županije. Proizvode od čvaraka, buče i mlijeka kao i samoborsku salamu na štandu Zagrebačke županije mogu degustirati brojni posjetioci. Jedan od izlagača je i obrt specijaliziran za proizvodnju čvaraka. Vlasnik Miroslav Mataušić poznatu je poslasticu pakirao poput grickalica za koje predlaže da se grickaju uz pivo ili vino.

Uz gastronomsku ponudu predstavnici Županije održali su i okrugli stol. Na njemu su izmijenili hrvatska i slovenska iskustva u iskorištavanju sredstava Europske unije za razvoj sela i poljoprivrede. U ime Zagrebačke županije stolu je prisustvovala zamjenica župana Nadica Žužak.

Poljoprivrednici Zagrebačke županije po drugi su puta prisutni na ovome sajmu kako bi se upoznali sa svime što se događa vezano uz razvoj poljoprivrede.

Na štandu Zagrebačke županije je i četvero izlagača koji svoje proizvode ovdje predstavljaju i pokušavaju privući kupce i sa slovenskog tržišta kao i s tržišta svih onih koji su ovdje danas došli na sajam, kazala je Žužak.

Na ovom najvećem poljoprivredno-prehrambenom sajmu u Srednjoj Europi svoje proizvode predstavlja tisuću osamsto dvadeset izlagača iz 36 zemalja. Sajam je otvoren u subotu, 26. kolovoza, a održava se do četvrtka, 31. kolovoza.