Zagrebačka županija osigurala više od 2 milijuna kuna za potrebe udruga

Zagrebačka županija osigurala više od 2 milijuna kuna za potrebe udruga

Davor Puklavec/PIXSELL

Zagrebačka županija potpisala je ugovore o dodjeli sredstava za financiranje programa i projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija za čije je potrebe ove godine izdvojila 2 milijuna 200 tisuća kuna.

13 milijuna kuna u posljednih 5 godina Zagrebačka županija osigurala je za potrebe udruga i neprofitnih organizacija. Tradicija se nastavlja i ove godine pa će 48 udruga dobiti 2 milijuna 200 tisuća kuna. O kojim se projektima i udrugama radi rekao je župan Stjepan Kožić - To su projekti za djecu, žrtve rata, žrtve nasilja u obitelji, umirovljenike, mlade i osobe s invaliditetom. Zahvaljujem svim udrugama koje su se prijavile i osmislile idejna rješenja i projekte kako bi, njihovom realizacijom, ovim skupinama ljudi poboljšale kvalitetu života.

Koliko financijska potpora znači njezinim korisnicima istaknula je predsjednica Srca - Udruge djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, Đurđa Penava - Ove godine smo dobitnici 70 tisuća kuna koje ćemo potrošiti na projekt "Podrška u zajednici". Taj projekt za nas znači jako puno, jer smo integrirali djecu s teškoćama u razvoju u redovni predškolski i škoski sustav na način da smo im pružili pomoć putem naših stručnih suradnika i terapeuta. Osim toga, omogućili smo im susrete izvanškolskih i izvanvrtićkih aktivnosti, nešto što je dodana vrijednost odnosno ono što obitelj ne može pružiti svom članu koji je u potrebi.

Uz sredstva dodijeljena spomentim udrugama, Županija je ove godine osigurala pola milijuna kuna i za udruge proizašle iz Domovinskog rata.