Zagrebački Advent hit među turistima, ali i na Googleu!

Zagrebački Advent hit među turistima, ali i na Googleu!

foto: Ivan Buvinić/PIXSELL

Unatoč očekivanjima, zagrebački Advent bilježi nove rekorde! U 25 dana prosinca, posjetilo ga je 12 posto više gostiju nego lani, koji su noćili u Zagrebu 16 posto više nego 2017. Najviše je gostiju iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovenije i Italije, ali i Singapura, Malezije i s Filipina.

Osim u realnom, Zagreb odlično stoji i u virtualnom svijetu, kaže direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld:

"Dobili smo analizu da je čak 38 milijuna ljudi diljem cijeloga svijeta na stranici guglalo ili istraživalo pojam Adventa baš u Zagrebu. Puno jače nego u Beču ili bilo kojem drugom gradu koji organizira božićne sajmove ili događanja. Uistinu velika stvar i jako pozitivno."

Omiljeno odredište "domaćih" su Gornji grad i Maksimir, a stranci se više zadržavaju na Adventu u Donjem gradu. Ipak, unatoč odličnim rezultatima, mjesta za poboljšanje ipak ima, tvrdi Bienenfeld:

"Čini mi se da ćemo, na nekim mjestima, probati utjecati da buka bude malo manja, da se neke gužve probaju smanjiti s ipak još većim smanjenjem broja ugostiteljskih objekata. To su, i prema našim rezultatima i prema kritikama koje dobivamo od sugrađana i gostiju, nešto na čemu ozbiljno treba iduće godine poraditi."