Zagrebački OPG-ovci nude domaću robu "online"

Zagrebački OPG-ovci nude domaću robu "online"

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Pedesetak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja grada Zagreba od danas nudi 74 različita artikla na novoj, mrežnoj usluzi "online" tržnica. Uskoro će tom uslugom biti obuhvaćeno svih 110 OPG-ova u Zagrebu i okolici, a svježa hrana će stizati na kućnu adresu.

Tržnice na otvorenom, prisno pozdravljanje sa susjedima i kumicama vikendom ujutro nešto je čega se ovih dana moramo odreći uime zdravlja, ali svježeg voća i povrća ne moramo. Od danas, na mrežnoj stranici www.online.trznice-zg.hr, možemo odabrati i naručiti svježe artikle iz registriranih obiteljskih gospodarstava i dogovoriti dostavu. Miro Laco iz Ureda gradonačelnika:

- Ovaj alat definitivno zadovoljava ideal za "od njive do stola", a to je, bez posrednika, bez prekupaca i s realnim cijenama-

Ideja je bila pružiti gradskim "opegeovcima" jednaku priliku opstati na tržištu kakvu trenutačno imaju onih koji posluju s velikim trgovačkim centrima. Gradonačelnik Milan Bandić:

- Socijalna distanca i predostrožnost su učinili svoje. Mi smo morali nać' rješenje. Iako meni to nije jasno i neće mi nikad bit' jasno - koja je već ugroza, ili na otvorenim tržnicama uz socijalnu distancu kumice koja prodaje svoje vezice luka, od onoga što mi prebiremo voća i povrća po megashopovima. To mi nije jasno, ja imam puno godina, ali očito epidemiolozi nešto znaju više od mene-

Što će epidemiolozi reći na još jedan zahtjev gradskog stožera, trebali bismo uskoro saznati jer su iz Grada su uputili zahtjev da, među specijalizirane trgovine kojima je dopušteno raditi u zatvorenim prostorima tržnice, budu uključene i tri ribarnice u Zagrebu. Gradonačelnik Bandić:

- Pripremamo naše tri ribarnice koje su kultne, na koje su ljudi navikli - na Trešnjevci, Utrinama i Dolcu. 

Dodajmo da bi ovih bi dana Zelena tržnica trebala postati takozvani "drive-in" za opskrbu svježim voćem i povrćem.