Zagrebački umirovljenici "surfaju"

Zagrebački umirovljenici "surfaju"

foto:www.rep.hr

Kako pregledati portale ili poslati e-mail - naučila je to još jedna skupina umirovljenika nakon završenog infomatičkog tečaja u sklopu projekta "Internet i treća dob", u organizaciji Otvorene računalne radionice "Svi smo protiv".

Svečano i veselo bilo je poslijepodne u prostorijama lokalne samouprave Travno. Umirovljenicinima koji su ušli u svijet računala uručene su potvrde o uspješno završenom početnom informatičkom tečaju. Nositelj projekta je Otvorena računalna radionica - Svi smo protiv, uz potporu resornoga gradskog ureda, Vijeća gradske četvrti i Matice umirovljenika. Travno je prvi kvart u kojemu se održava takav tečaj. Dosad su se oni provodili u prostorijama Udruge - što je nekim umirovljenicima znalo biti nezgodno zbog dislociranosti. Istaknuo je to predsjednik Udruge Mladen Plazibat. Kako su do sada informatički opismenili preko 2000 umirovljenika, izrazio je nadu da će Projekt zaživiti na razini Grada.

A, sami umirovljenici i više su, no zadovoljni s time što su naučiliI time što su naučili. Mnogi od njih željni i više znanja. Većina njih najavljuje da će upisati i napredni tečaj pa bi već iduće godine mogli ući u svijet facebooka i skypea.

Čestitala im je i pomoćnica ministra rada i mrovinskog sustava Mirjana Rađenović te predložila da stečena znanja mogu iskoristiti za pronalazak posla, s obzirom na to da im to od iduće godine omogućuje Zakon. "...svi koji su otvarili pravo na starosnu mirovinu... mogu primati svoju mirovinu i raditi do 4 sata... - najavila je Rađenović.

Navedena mogućnost, do sad iskazan velik interes umirovljenika za tečajeve kao i koristi koje im ni pružaju - trebali bi biti poticaj i ostalim gradskim Vijećima i četvrtima da se uklljuče u priču.