Zakladi dječje onkologije Rebro u KBC -u Zagreb donirano 950 000 kuna

Zakladi dječje onkologije Rebro u KBC -u Zagreb donirano 950 000 kuna

Robert Anic/PIXSELL

Zakladi dječje onkologije Rebro u KBC-u Zagreb uručena je 950 tisuća kuna vrijedna novčana donacija Hrvatske pošte. Time je od kolovoza do danas prikupljeno 16 od potrebna 32 milijuna kuna za dogradnju dječje onkologije

Na novih 2,100 četvornih metara planirano je 28 jednokrevetnih soba u kojima će 24 sata dnevno moći biti i roditelji. O misiji koju je pokrenula i značenju ovog projekta govori upraviteljica Zaklade Anamarija Zorović, majka koja je i sama prošla traumu, srećom, uspješnog onkološkog liječenja djeteta:

-Prije svega pomoći će u u tome da djeca i roditelji neće više imati dodatni stres. Nakon što dobijete dijagnozu, još je strašnije što vam liječnici govore da u procesu liječenja neće moći uz dijete biti stalno. Kada se napokon izgrade novi prostori toga više neće biti. Djeca i roditelji imati će svoju kupaonicu, WC. Sve će sigurno biti bolje za sve-

Osnivanje zaklade pokazalo se kao pun pogodak. U svega pet mjeseci donatori su prikupili polovicu sredstava potrebnih sredstava .

Primjer Hrvatske pošte slijedit će i brojni drugi donatori pa se na Rebru optimistično nadaju kako bi već ove godine mogli prionuti završetku dogradnje dječje onkologije.