Zaplijenjeno više od 2,5 kilograma amfetamina

Zaplijenjeno više od 2,5 kilograma amfetamina

Ivana Ivanović/PIXSELL

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 26-godišnjaka i zaplijenili ukupno 2578 grama amfetamina, 906 komada tableta MDMA (tzv. Ecstasy), 598,5 grama hašiša, 33 grama kokaina, 0,2 grama MDMA, 127 grama punila, te dvije digitalne vage.

Temeljem saznanja da se dvojica 26-godišnjaka bave prodajom droge u unajmljenom stanu na području Novog Zagreba, policijski službenici su 17. lipnja u večernjim satima zatekli i uhitili 42-godišnjaka i kod njega pronašli 14 grama kokaina i 1,6 grama hašiša, a nedugo zatim i 31-godišnjaka, kod kojeg su pronašli 12 grama kokaina.

Iste večeri, po izlasku iz stana uhićena su i dvojica 26-godišnjaka kod kojih su pronađeni amfetamin i tablete MDMA. Slijedećeg dana, temeljem naloga suca istrage, obavljena je pretraga stana u kojem borave 26-godišnjaci, gdje je osim droge, pronađena i ručna bomba. 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 26-godišnjaci na za sada neutvrđen način nabavljali veće količine amfetamina i kokaina, koje su miješali s punilima, te MDMA i hašiša, koje su skrivali i prepakiravali te ih preprodavali na području Zagreba. 

Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama protiv osumnjičenih podnijeta je kaznena prijava, dok je protiv jednog 26-godišnjaka podnijeta i kaznena prijava zbog nedozvoljenog držanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te su predani pritvorskom nadzorniku, navodi PUZ.