Započela rekonstrukcija Odjela za psihogerijatriju KB Vrapče

Započela rekonstrukcija Odjela za psihogerijatriju KB Vrapče

Igor Kralj/PIXSELL

Jutros su započeli radovi na rekonstrukciji i dogradnji zgrade Odjela psihogerijatrije Klinike za psihijatriju Vrapče. Visoki standard i bolju mogućnost liječenja pacijenti bi trebali dobiti za godinu dana.

Na zgradi staroj gotovo 140 godina počela je rekonstrukcija i adaptacija prostora. Do sada je na tom Odjelu bilo oko 90 bolesnika, a za godinu dana u duplo većem prostoru Odjela za psihogerijatriju ostvarit će se mogućnost da uz nove opremljene prostorije i 15 kreveta za palijativnu skrb, bude i dnevna bolnica.

Uz novih 60 kreveta na duplo većem prostoru, uz dnevnu bolnicu bit će tu i klinička pomoć. Najvažnije je da ćemo dobiti novo CT aparat koji nismo imali, a nužan je za dijagnostiku i samim time davanje bolje terapije, rekao je ravnatelj Klinike, doktor Vlado Jukić.

Cjelokupnu paletu dijagnostike i bolje terapije dopunit će CT aparat koji će nabaviti ministarstvo zdravstva.

Mislim da možemo i moramo korak po korak, neovisno o kojoj se razini radi Grad ili Županije. Treba raditi korake kao što je ovaj, a ovdje će bolesnicima puno značiti ovakav aparat, rekao je resorni ministar Milan Kujundžić.

Jutros je radove otvorio i gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo da se mora dizati standard i zaštiti one kojima je to najpotrebnije. Investicija iznosi oko 5 milijuna eura.