Započeli radovi na uređenju sjevernog kolnika Ljubljanske avenije

Započeli radovi na uređenju sjevernog kolnika Ljubljanske avenije

Foto: HRT Radio Sljeme

Započeli su radovi na uređenju sjevernog kolnika Ljubljanske avenije od Ulica Milana Rešetara prema zapadu. U tijeku su i radovi uređenja južnog kolnika Zagrebačke avenije na dijelu od Ulice Slavenskog do Petrovaradinske. Radovi zauzimaju dva prometna traka te se prometuje jednim prometnim trakom.

Zbog radova na Ljubljanskoj aveniji u vrijednosti od milijun i četiristo tisuća kuna prometuje se južnim dijelom kolnika dvosmjerno sve do Škorpikove, a što će sve oni obuhvatiti rekao je tehnički direktor Zagrebačkih cesta Josip Turković:

- Ugradit ćemo dva nova sloja nosivi i habajući, zamijenit ćemo kanalske poklopce, radit ćemo sanaciju mrežastih pukotina s geomrežom, iscrtat ćemo horizontalnu signalizaciju. -

Riječ je dionici koja je prometno veoma opterećena te za lošeg vremena, osobito kiše, na njoj nastaju mnogi problemi, istaknuo je predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevec Željko Jeger.

Radove je otvorio gradonačelnik Milan Bandić te najavio večerašnji dovršetak radova na južnom kolniku Zagrebačke avenije.

- Potez južnog kolnika Zagrebačke do Petrovaradinske će biti gotov večeras - rekao je gradonačelnik Bandić.

Radovi na uređenju sjevernog kolnika Ljubljanske avenije trebali bi biti gotovi do kraja tjedna.