Zaposlena osoba s invaliditetom na prvom hrvatskom deterdžentomatu

Zaposlena osoba s invaliditetom na prvom hrvatskom deterdžentomatu

Radio Sljeme

U Food Outletu Žabac jutros je otvoren novi aparat- Detrdžentomat. Riječ je o prvom takvom aparatu u našoj zemlji, a otvoren je u suradnji s Centrom za inkluzivne aktivnosti prilikom kojeg je zaposlena i jedna osoba s invaliditetom.

Prvi aparat u Hrvatskoj koji nudi detrdžente otvoren je u suradnji s Centrom za inkluzivne radne aktivnosti, a zaposlena je i jedna osoba s invaliditetom. Novo radno mjesto znači mi puno, super mi je ovdje, odlično se osjećam i imam jako dobre kolege, tvrdi zaposleni Filip Bosak. 

Projekt je osmišljen s ciljem što boljeg uključivanja osoba s invaliditetom objašnjava Gordana Kovačević iz spomenutog centra. Naš sustav funkcionira tako da se osoba s invaliditetom zaposli na određenom radnom mjestu uz podršu radnog asistenta koji mu tom prilikom pomaže, a cilj je da se asistent s vremenom povuče te da se osoba u potpunosti osamostali, tvrdi Kovačević. 

Ovakvi i slični projekti uključuju mali broj radnih sati i jednostavan popis aktivnosti, sigurno će pomoći osobama s invaliditetom da se što bolje i kvalitetnije uključe u svakodnevni život.