Zaposlenici Srebrnjaka prosvjedovali zbog optužbi za nadriliječništvo

Zaposlenici Srebrnjaka prosvjedovali zbog optužbi za nadriliječništvo

Matija Habljak/PIXSELL

Grad je kazneno prijavio donedavnog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Boru Nogala za nadriliječništvo. Zbog te optužbe, koja se tiče i cijele bolnice, pedesetak zaposlenika spomenute bolnice održalo je prosvjed kako bi zaštitili svoje dostojanstvo i dostojanstvo svojih pacijenata.

Odluku o prosvjedu jednoglasno je donijelo Stručno vijeće bolnice, koje smatra da se tvrdnjama o navodnom nadriliječništvu obmanjuje javnost, a bolnica kleveće. Na prosvjedu je govorio i smjenjeni ravnatelj Nogalo. 

- Srebrenjak su ovi ljudi ovdje, s ovim ljudima smo sve napravili, kao i naši pacijenti koji nam vjeruju i koji nam dolaze iz cijele države. Sve ono što smo mi napravili, a napravili smo jako puno. Ja sam očekivao da ćemo ovih dana - tako je bar planirano u mojoj ludoj glavi - koja je mislila da uspjesi koje mi radimo da će to nekoga zanimati itd... Naravno da zanimaju nas i zanimaju naše pacijente i sve one koji žive za ovaj Srebrnjak, žive za ovaj naš posao. Ja sam očekivao - kako smo to postigli u našim nastojanjima - da ćemo ovdje staviti ploču da smo centar izvrsnosti za Republiku Hrvatsku i Ministarstva zdravstva i Ministarstva znanosti, da smo centar kompetencije na europskom nivou, dakel, europski certifikat - zaključio je dr. Nogalo.