Zašto su probijeni rokovi završetka radova u Gajevoj i na Britancu?

Zašto su probijeni rokovi završetka radova u Gajevoj i na Britancu?

R.S.

Gradski je HSLS na današnjoj konferenciji za novinare upozorio na prekoračenje rokova radova u Gajevoj ulici te na Britanskom trgu zbog kojih brojni turistički i ugostiteljski objekti imaju velike gubitke.

"Jesu li zbog krive procijene gradskih službi i gradonačelnika ili objektivnih razloga radovi morali trajati toliko dugo". Upozorio je tajnik HSLS-a Darko Klasić te dodao...

" Privredni subjekti, ugostitelji, a i gradska blagajna zbog izvođenja ovih radova koji traju preko dva mjeseca u Gajevoj, a na Britancu preko četiri mjeseca, trpe velike financijske gubitke, a samim time i državni proračun."

Prema procjenama Dejana Bosaka, predsjednika savjeta za turizam gradskog HSLS-a, hotelijeri i ugostitelji imaju 30 posto manje prihoda u odnosu na prošlu godinu, a u smještajnim kapacitetima je 90 posto manje stranaca.

Kao jedan od mogućih razloga kašnjena radova HSLS-ovci navode nabijanje troškova tzv. VTR-ova, tj. radova koji su obavljeni, a nisu predviđeni u troškovniku te troškova režija. Zbog toga pozivaju gradsku upravu a i gradonačelnika Milana Bandića da po završetku radova prikažu račune svih troškova prema gradu Zagrebu, gradskom Holdingu i Zagrebačkim cestama, kako bi vidjeli koliko je ova rekonstukcija stvarno koštala.