Zatvorena ulica Oranice zbog čega se vozi obilaznim pravcem

Zatvorena ulica Oranice zbog čega se vozi obilaznim pravcem

Grgur Zucko/PIXSELL

U promet je službeno puštena rekonstruirana Jablanska ulica na Rudešu, dok su u ulici Oranice počeli radovi koji će trajati sve do 16. srpnja zbog čega će se voziti obilaznim pravcem Zagrebačka cesta - Zagrebačka avenija - Gustava Krkleca - Jurja Šižgorića - Ivane Brlić Mažuranić i obratno.

U promet je jutros i službeno puštena rekonstruirana Jablanska ulica na Rudešu. Radovi su obuhvatili asfaltiranje ulice u dužini od 670 metara, a uređen je i novi kolni ulaz iz Jablanske ulice u dvorište osnovne škole Rudeš koji ima parking za 10 vozila. Radovi vrijede gotovo 2 milijuna kuna.

Na Jablanskoj smo radili klasičnu sanaciju kolnika: frezanje, podizanje instalacija, obnova površinske odvodnje, asfaltiranje u dva sloja, sanacija rubnjaka i ponovna izvedba horizontalne i vertikalne signalizacije, objasnio je voditelj podružnice Zagrebačke ceste, Ante Todorić.

Uredili smo dvorište škole za koje je bilo potrebno napraviti da učenici sigurno ulaze u školu. Ispred su se okretali auti i dolazilo je do velike opasnosti za našu djecu, rekla je ravnateljica osnovne škole Rudeš, Anđelka Jalušić.

Počeli su i radovi u ulici Oranice u dužini od jednog kilometra, na dijelu od Zagrebačke ceste do Ulice Ivane Brlić Mažuranić, zbog čega će od 9 sati biti zatvoren promet sve do ponedjeljka, 16. ovog mjeseca. Obilazni pravci za vrijeme navedenih radova bit će: Zagrebačka cesta - Zagrebačka avenija - Gustava Krkleca - Jurja Šižgorića - Ivane Brlić Mažuranić i obratno.