Završena primopredaja vlasti! Stanje je nešto gore nego što smo očekivali!

Završena primopredaja vlasti! Stanje je nešto gore nego što smo očekivali!

Patrik Macek/PIXSELL

U Gradskoj upravi završila je primopredaja vlasti u Zagrebu. Gradonačelnik Tomašević dobio je uvid u izvršenje proračuna i likvidnost Grada. Najavio je sastanke s pročelnicima gradskih ureda već za drugi tjedan.

Nakon što mu je oko 200 tisuća Zagrepčana dalo povjerenje, počeo je mandat gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću.

Najavio je da će kroz vikend detaljno proći kroz sva financijska izvješća, otprilike 2 000 stranica materijala, te uvid u  planirane i nedovršene projekte. Teško je sada govoriti o tome koliki je financijski gubitak Grada jer to bez uvida u sve detalje ne bi dalo pravu sliku stanja, rekao je Tomašević. Za neke ćemo projekte tražiti dodatne revizije, a za neke su projekte, kako sam doznao od Jelene pavičić Vukićević, već u tijeku.

Situacija u Gradu jest gora nego što smo očekivali, ali ne treba pretjeerivati, rekao je Tomašević. Danas se na stolu nije našla niti jedna nova ostavka pročelnika, a što se tiče Ureda za obrazovanje i jučerašnje ostavke Ivice Lovrića, u pitanju je akutna situacije i već danas ćemo imenovati vršitelja dužnosti.

Vjerujem da ćemo vrlo brzo pohvatati konce, ali za neke stvari će nam trebati vrijeme", rekao je Tomašević, te najavio i skore sastanke s upravama tvrtki u sastavu Holdinga. Zaposlenicima Holdinga obratit će se danas službenim dopisom, najavio je.

Iače, Tomašević je jutros kasnio u Gradsku upravu, ali iz opravdanog razloga. Dogodilo se da je jednoj gospođi pozlilo i onesvijestila se na tramvajskoj stanici na Savskoj.Jedna gospođa je odmah pomogla, čekali smo da dođe Hitna..."

Tomašević je na sastanak došao sa svojim zamjenicima, Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom. Na ulasku u predvorje Gradske uprave Tomaševića je iznenadio pljesak zaposlenika. Dočekala ga je obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević zajedno s pročelnicom Gradskog ureda za financije Danielom Juroš Pečnik, te pročelnicom Stručne službe gradonačelnika.