Zbog eksplozije i požara u Stenjevcu dio stanara u nužnom smješaju

Zbog eksplozije i požara u Stenjevcu dio stanara u nužnom smješaju

Jurica Galoić/PIXSELL

Zbog jučerašnje eksplozije i požara dio stanara se ne može vratiti u zgradu. Neki su smješteni kod susjeda i prijatelja, a neki se nalaze u nužnom smještaju kojeg je osigurao Gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama i Gradski Ured za socijalnu zaštitu. Oštećeno je šest stanova.

Zbog štete uzrokovane požarom koji je izbio jučer u poslijepodnevnim satima u  Stenjevcu dio stanara nije se u mogućnosti vratiti u svoje stanove te se nalaze dijelom u nužnom smještaju a dijelom kod susjeda i prijatelja, izvijestio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

U požaru koji je izbio u srijedu oko 15 sati nakon eksplozije, na adresi Ulica Stjepana Ladiša broj 3, oštećeno je šest stanova. U požaru je opečena jedna osoba koja je medicinski zbrinuta u Klinici za traumatologiju, dok je druga ozlijeđena osoba zbrinuta u Kliničkoj bolnici Sveti Duh. Uzrok eksplozije, odnosno požara, bit će poznat nakon dovršetka očevida.

Na terenu je bila Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba sa šest vozila i dvadeset i četiri vatrogasca, policija, te djelatnici Gradske plinare i Elektre. Požar je ugašen oko pola sata nakon izbijanja.