Zbog kriminala uhićenja u Gradsko stambenom komunalnom gospodarstvu!

Zbog kriminala uhićenja u Gradsko stambenom komunalnom gospodarstvu!

Patrik Macek/PIXSELL

Policija i Uskok potvrdili su da su na području Zagreba uhićene četiri osobe osumnjičene za gospodarski kriminal koji je, po pisanju medija, povezan s Gradskim stambeno-komunalnim gospodarstvom, tvrtkom za upravljanje stambenim objektima u vlasništvu Zagrebačkog holdinga.

Policija je, ističući da je u tijeku provođenje hitnih dokaznih radnji, priopćila da je među uhićenima jedan rukovoditelj trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba.

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi s policijskim službenicima riječkog Pnuskoka, dodalo je Ravnateljstvo policije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku, dok će kaznena prijava biti podnijeta Uskoku, izijestila je policija.

-Uskok će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodbno obavijestiti javnost-, zaključilo je tužiteljstvo. 

Uhićenja je komentirao je to i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević potvrdivši da je uhićen voditelj hitnih intervencija u GSKG-u. 

- Moja saznanja su kao i vaša, osoba je uhićena. GSKG je tvrtka kćer ZG Holdinga, u kojem su nužne hitne promjene i zato smo i hitno djelovali. Podržavamo napore istražnih tijela da se uvede reda, da se raščiste sumnjivi poslovi. Ako su oni povezani s kriminalom u obnovi nakon potresa, to je dno dna. Uskoro ćemo saznati o čemu se radi-, rekao je gradonačelnik.