Zbog nogometa - kafići do 2 ujutro

Zbog nogometa - kafići do 2 ujutro

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Za vrijeme održavanja Svjetskog prvenstva u nogometu radno vrijeme ugostiteljskih objekata produljeno je do 2 sata iza ponoći. Odluka je to gradonačelnika Milana Bandića.

Gradonačelnik je donio Zaključak kojim se produžuje radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz skupine "restorani" (restoran, gostionica, zdravljak, zalogajnica, pečenjarnica, pizzeria, bistro, slastičarnica i objekt brze prehrane) i "barovi" (kavana, caffe-bar, pivnica, buffet, krčma, konoba i klet), no uz pridržavanje odredaba posebnih propisa kojima je regulirano obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

Reakcija je to, među ostalim na inicijativu Udruženja ugostitelja Grada Zagreba. "U Gradu Zagrebu, prepoznatljivoj turističkoj destinaciji kontinentalne Hrvatske, u cilju poboljšanja ponude posjetiteljima i turistima i omogućavanja zajedničkog praćenja utakmica našim sugrađanima tijekom trajanja Svjetskog prvenstva u nogometu, dani od 12. lipnja do 13. srpnja 2014. proglašavaju se "Danima nogometa". Kako bi se praćenje nogometnih utakmica na zadovoljstvo posjetitelja, turista, a prvenstveno naših sugrađana odvijalo na civiliziran način, apeliramo na ugostitelje da svojim radom ne narušavaju javni red i mir i ne ometaju mirno stanovanje stanara okolnih zgrada...." - stoji u priopćenju iz Grada.

Napomenuto je, međutim, da za rad u noćnim uvjetima svi ugostiteljski objekti, bilo da se nalaze u tzv "turističkoj zoni" ili izvan nje, moraju imati rješenje Ministarstva zdravlja-Sanitarne inspekcije da su ispunjeni uvjeti za zaštitu od buke u noćnim uvjetima rada.