Željko Uhlir- Ministarstvo paketom od 6 zakona želi poboljšati život svima

Željko Uhlir- Ministarstvo paketom od 6 zakona želi poboljšati život svima

Patrik Macek/PIXSELL

"Projekti Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja – kvalitetniji život građana" bili su tema konferencije za novinare koju je u prostorijama HNS- Donji grad danas održao predsjednik zagrebačkog HNS-a i državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir

Riječ je o šest projekata putem kojih Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja želi poboljšati život u našim gradovima te pojednostaviti poslovanje koje bi trebalo pokrenuti investicije. Na tragu toga su već usvojeni Zakoni o gradnji i prostornom uređenju koji donosi novi modul u aplikaciji informatičkog sustava prostornog uređenja e-konferenciju te digitalno praćenje kako se rješava projektna dokumentacija.
U korist građana svakako nastavio je Željko Uhlir idu i Zakon o društveno poticajnoj stanogradnji i Zakon o subvencijama koje bi Sabor trebao usvojiti u petak.

-Uvedena je nova pogodnost za građane na način da će se dodatno subvencionirati postojeće dijete do 18 godine starosti. Do sada se subvencioniralo samo novorođeno dijete s 2 godine subvencije. Sada će se subvencionirati po jedna godina dodatno za postojeću malodobnu djecu-

Paket od šest zakona za desetak dana zaključio je Željko Uhlir zaokružiti će se usvajanjem Zakona o inžinjerskim komorama te Zakona o djelatnostima u prostornom uređenju i gradnji.