Zlatko Kranjčar: Nastavljam gdje je Mamić stao

Zlatko Kranjčar: Nastavljam gdje je Mamić stao

Petar Glebov/PIXSELL

Nogometni klub Dinamo predstavio je u petak svog novog trenera Zlatka Cicu Kranjčara, koji se nakon 18 godina vraća na mjesto prvog trenera "plavih", i koji je na klupi naslijedio dosadašnjeg trenera i sportskog direktora Zorana Mamića.

Počašćen sam pozivom iz Dinama kojeg, iskreno, nisam očekivao jer nas je sve iznenadio ovako nagli odlazak Zorana Mamića. Nadam se da ću nastaviti ondje gdje je Zoran stao, a ciljevi kluba su uvijek isti. Pokušati obraniti dvostruku krunu u domaćem prvenstvu i ostati što duže u Europi, rekao je na prvom susretu s novinarima Zlatko Kranjčar.

Kranjčar, kojemu je ovo treći povratak na klupu Dinama, istinska je legenda kluba za koji je za Dinamo odigrao 307 utakmica i postigao 125 golova, a kao trener osvojio dva prvenstva i dva Kupa. Zoran Mamić zahvalio je svim članovima kluba na čelu s predsjednikom Barišićem na pomoći koju su mu pružili kao igraču, treneru i šefu struke u najblistavijem dijelu klupske povijesti u kojoj je osvojeno 11 naslova prvaka sedam kupova.

Sreća je što na moje mjesto dolazi Zlatko, koji mi je bio trener s kojim sam na završetku igračke karijere osvojio prvenstvo i Kup. Teško mi je što odlazim iz kluba, ali su posljednji događaji koji su pogodili moju obitelj presudili u odluci da napustim klub i otiđem u Saudijsku Arabiju, rekao je Zoran Mamić i izrazio uvjerenje da će se jednog dana ponovno vratiti u Dinamo.