Zoran Bahtijarević: "Čovjek sam od biti, a ne od forme"

Zoran Bahtijarević: "Čovjek sam od biti, a ne od forme"

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Čak 2 000 potpisa prikupili su roditelji nezadovoljni zbog promjene ravnatelja Klinike za dječje bolnice u Klaićevoj. Naime, jer ne zadovoljava uvjete natječaja dosadašnji v.d. ravnatelj dr. Zoran Bahtijarević na njega se nije ni prijavio. Zašto je tome tako komentirao je u emisiji "Gradska posla".

Pravila bolničkog statuta klinike u Klaićevoj nalažu da se za mjesto ravnatelja mogu prijaviti samo oni koji imaju zvanje docenta ili profesora. To je razlog zbog kojeg se doktor Bahtijarević više ne može prijaviti na natječaj unatoč podršci djece i roditelja.

Moram reći da sam uživao podršku sva tri premijera s kojima sam radio, sva tri ministra, pa i ovih, ali opet se vraćam: nemam uvjeta, rekao je dr. Bahtijarević u našoj emisiji Gradska posla koju možete poslušati OVDJE.

Medicina je moj poziv. Ja sam samo jedan od sretnika koji radi ono što voli i voli ono što radi, rekao je komentirajući brojne pohvale djece i roditelja na njegov rad, a osvrnuo se i na statut o zapošljavanju na mjesto ravnatelja, a koji propisuje da svaki kandidat mora imati status docenta ili profesora.

Ja sam čovjek od biti, a ne čovjek od forme, nisam i neka to bude jedini moj komentar na tu temu, da se docentura ili doktorat stvaraju u kirurgijskoj sali i sada mi to netko može zamjeriti ili ne, zaključio je v.d. ravnatelj Klaićeve. 

Dolaskom na mjesto v.d. ravnatelja dr. Bahtijarević osnovao je i Službu za podršku pacijentima što su mu neki kolege zamjerali smatrajući kako privatizira bolnicu, a svoje su nezadovoljstvo iskazali i tako što su mu ostavili negativne poruke na ormariću. Dr. Bahtijarević rekao je kako s kolegama nema nikakvih problema te kako je riječ o izoliranom incidentu.

Znam tko je to napisao i naravno da to neću nikada reći niti sam to na bilo koji način čovjeku dao na znanje, rekao je dr. Bahtijarević.

Prigovorili su mu i zbog dodatnog zapošljavanja spremačica, zbog čega je Klaićeva jedna od najčišćih bolnica.

Kolegama koji su mi zamjerili ja sam im i odgovorio da doista poštujem činjenicu što brinu o ekonomskom poslovanju bolnice i pozvao ih da i sami doprinesu radu bolnice na onaj način na koji mogu, da počnu zarađivati svoju plaću, dr. Bahtijarević poručio je nezadovoljnim kolegama.

Skupi lijekovi problem su i malenih pacijenata u Klaićevoj. U zdravstvenom sustavu za njih nema dovoljno novaca zbog čega bi se svatko od nas trebao odreći par kuna čime bi se pomoglo onim najugroženijima, poručio je dr. Bahtijarević.