Žustra rasprava o proračunu

Žustra rasprava o proračunu

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Prijedlog proračuna za 2015. i to u drugom čitanju - najvažnija je točka današnje sjednice Gradske skupštine. Očekuje se višesatna rasprava. Počela je žustro;

Rasparava o 6 milijardi 850 milijuna kuna vrijednom proračunu vrlo je nekonstruktivna i iskorištena mahom za -političke obračune primjerice HDZ-a s SDP-om.

Zastupnik Zoran Piličić istaknuo je:"...Vi kao da radite kontra Vas samih..." SDP-ov Davor Bernardić najavio je da će ponovno prebrojati svoje zastupnike, a dogradonačelnicu Švaljek i predsjednika Skupštine Kosora pozvao je na političu odgovornost; "...Od danas preuzimate potpunu odgovornost na sebe..." Replicirao mu je HSLS-ov Darinko Kosor:"...bilo bi lijepo kada bi tek od danas bio odgovoran..." Odgovorila je i dogradonačelnica Švaljek:"...da preuzmemo odgovornost za stanje u Gradu Zagrebu...mislim da je to u našem interesu, a ne međusobno prepucavanje..." - naglasila je.

A, s proračunom za 2015. građane očekuje:25 milijuna manje za gradske četvrti, 30 milijuna manje za zadravstvo, 100 milijuna manje za kulturu i sport i snižene subvencije ZET-u. Konačnim je prijedlogom nešto je ublažen udar na Udruge, posebno one koje se bave djecom i osobama s invaliditetom.